Tuesday, February 21, 2012

Wedding & Birthday Aktiviti Kulim & Kedah =)

Hey meh sini kita tengok aktivi yang aku telah ikut serta tentang kawan kita ni . .  Wedding yang aku attend, kawan yang dah lama aku tak jumpa .. masa last jumpa lepas SPM 2007 dulu .. sampailah sekarang baru jumpa balik itu pun time wedding die . . nasib lah aku cuti time tu . . kalau tidak memang tah bila tahun pulak akan terjumpa makngah aisyah kita ni . . so kita layan sikit gambar wedding dia okeh . . 

Sopan je kan? =)

Comel tak kami ? sedang promote gadis bukan isteri orang tu . . =P

Sudah mula pose yang menggila . .

Ala-ala Bollywood tak kami . . ahahaa . . 

Setelah selesai wedding . . makngah nii . . mula lah kasi gift wedding yang gila . .
hahh! lu olang fikirlah sendiri . . mesti makngah suke punyee prezen wedding dari kami . .
tiptop marveless . . =) 
jangan marah makngah!! heheheeeee . . . nanti hilang seri pengantin . .
dan pada malamnya aktiviti sambut birthday dengan sopannyaa  puleee. .
birthday sape eh agaknyaaa??

Hahh! liza dah kenapa tuu? apa yang putih-putih tu ?

lilin sedang dinyalakan . .

Sambil nyanyi keluar keta eliza . .

Patrik memang sesuai dengan liza . . so itu hadiah die dari fatty . .
heheheee . . =)

Kek sudah tidak setabil kondisinya . . caaiirr . .
mane taknye . . dari pagi kek ni, sampai laaa dah kemalam baru nak makan . .
no wander lah kan . . =) 

Asal dapat potong dan makan kek tu pon ok . .  
kek still cantik lagi cume cairr jee. .

Alamak! terkena hidung liza pulak . . ingatkan masok mulut tadi . .
ahahahaaa . . dah mula laa fatty tu . .

So ini lah cameramannye . . jemput makan cameraman . .
lepas sedap makan kek . .
tiba-tiba . .

salji pun turun tak henti-henti . . yang best tu dekat liza je kena salji . .
salji buatan kami . . nampak betapa selumbernya fatty tabur bedak dekat liza . .

Hah! lagi . . cameraman dah masok . . 
terus tak nampak rupa orang dah die . .

Mata tak bole nak buka sibuk nak cari camera kew.. ?

nampak tak kebaikan fatty ni ?
bukan boleh sangat fatty ni . .
tolong hilangkan ke tolong tambahkan lagi tu . . =P

Inilah hasilnya setelah liza dikerjakan . . wakakakaa . .

Jomm! lewat sangat dah . . balik jum!

Liza drive to PENANG . .

*tahankz to love cos tolong belikan kek tok birthday liza ya! tahankz sangat sangat taw! 
tanpa kamu menyumbangkan kek tiadalah aktiviti yang menarik inni . . sayang u lah! xoxo

"Selamat Pengantin baru kami ucapkan buat sahabat kami Aisyah Mat Rasul dan Suami . . 
Semoga kekal bahagia sampai ke Syurga! " -Diana,Fatty,Liza, Adik cameraman.

"Happy birthday liza semoga ceria sentiasa, ingat pesan kami, pastikan ag kawen dulu baru kami kawen, ok! " -fatty,diana,amar,adik cameraman dll.


4 FEBRUARY 2012

Sunday, February 19, 2012

Mood Today!


Thursday, February 16, 2012

No More Chicken!!

Eeemmm sedapnyeeee . . 
Semua yang dibawah ni adalah kegemaran aku . .
Sedapkannn . . .

Chicken Wings . . 


Ayam Golek . .

 Ayam KFC . . 

Tapi aku mesti kuat untuk mengatakan  "No More Chicken!!" semuanya demi kesihatan dan kebahagian serta kejayan aku nanti . . =)
Apo kena mengena pulak dengan kebahagiaan dan kejayaan dengan tak boleh makan ayam ni ?? anggapan itu salah! salah sangat . . sebab ianya memang mempunyai kaitan yang sangat rapat tanpa kita sedar . . eeemmmm =) nak tawu tak hapeeee?? sebabnyee . . kulit saya sensitive ada kaitan dengan makan ayam juge . . so bila aku stop makan ayam aku akan bahagia sebab kurangnya masalah kesihatan dan aku akan bebas membuat kerja / assgnmnt aku semua dengan aman damai , kalau sakit larat pule nak buat kerja memang tak lah! so bila aku sihat bahagia otak sihat dan cerga . . sekaligus aku boleh berjaya !! 
hah! nampak tak tu ?? itulah sebabnya . . what ever it is ill will miss all about Me and ayammmm!! 

Saturday, February 11, 2012

Berbincang Sebelum Tidur

Pernah tak dengar ayat ni "Berbincang Sebelum Tidur"? Aku pernah dengar tapi itu digalakkan bagi orang sudah berkahwin . . suami isteri menyelesaikan masaalah rumah tangga sebelum tidur . . itu apa yang aku baca dan tahu . .  bagi aku itu yang memang yang terbaik . . even bagi orang yang tengah hangat berchenta, then tiba-tiba ada yang tersalah anggap or tersentap dengan pasangan . . yang mana belom kawen better selesaikan masalah baik-baik , memanglah tak tidur serumah sebantal sekatil , time same-same dah nak tidur tu, time nak wish good nite, sweet dream, bebagai tu . . sebelum wish tu sebaiknya selesaikan dulu masalah tak puas hati or sebagainya . . agar tidur malam kita nanti sentiasa indah . . otak lapang . . jiwa tenang . . esok bangon pagi senyumm sampai ke telinga . . itu lah rahsia awek muda  =). .  esok dah boleh fikirkan benda baru . . dan hadap dengan tenang sekali . .

 Berbincang atau meluahkan dan memaafkan itu lebih baik. .
kerana kita sendiri tak pasti apa akan jadi pada esok hari . .
belajar memaafkan orang sebelum tidur itu lebih baik sebelum terlambat . .



Thursday, February 9, 2012

Bersyukur tanpa disedari, kerna ada rasanya cinta

Hari-hari aku buka dan tutup blog . . bila sign-in jee . . tetiba aku blank, aku nak tulis ape sebenarnye ni . . tapi sebelum sign-in dan time tak berkesempatan nak sign-in lah itu ini idea mencurah-curah keladang gandum  . . tapi koko crunch tak jadi-jadi juga . . tiba-tiba mood nak menaip termati bila dah sign-in . . pelik amat . . tapi sekarang aku taip jelah ape yang aku rasa aku nak taip asal aku bisa melatih jari untuk cepat menaip . . tapi aku rasa korang suma lagi laju menaip dari aku kan? . . tak kisah lah ape-ape pon . . sebab aku banyak lagi benda yang nak kena fikirkan . . dan hari ini aku nak mengucapkan syukurrr pada Ilahi kerana memberi kejayaan kepada dia yang dicintai peluang untuk die terus maju dalam hidup dia . . aku bersyukur sangat kerana Allah s.w.t telah menunjukkan kekuasaan-NYA dengan menunaikan permintaan aku didalam setiap solat ku . . Allah s.w.t itu maha berkuasa . . Allhamdulillah . . Bangga sangat sampai nak menitis tapi aku tahankan jee . . maybe dia takkan dapat bertahan lama sebab sekarang pon dah titis  . . its ok, sekarang pun aku tak berhenti mengucapkan syukur tanpa pengetahuan sesiapa, yang tahu hanya pada mereka yang membaca . . tapi lepas dah bace jagan lupa rahsiakan taw . . shuuuttt . .  

ok jum kita layan lagu ni . . then kita chooww . .  tiba-tiba terjatuh cinta dengan lagu ni . . 
if lagu ni fully English that's more better . . lagi aku suka . . sebab sekarang pun dah terjatuh cinta . . 


Be Mine =)


#terfikir, bila agaknya kejayaan aku eh? kejayaan orang aku dah nampak . . Insyaallah Tuhan itu maha adil . .dia lebih mengetahui segala yang tersurat dan tersirat . . apa yang penting sabar dan usaha . . Amin . .