Wednesday, December 23, 2009

~aku lagi kabut ini~

Aku kini semakin kabut..
pening tuk aku pikir itu dan ini..
orang itu cucuk aku ini..
orang ini cucuk aku itu..
macam mana aku nak buat keputusan yg wajar..??

ingat benda jauh sedang dilanda masalah..
tapi masalah yang dekat pon tak settel lagi..
mana satu aku nak selesaikan..??
nak tinggalkan yg dekat tak sampai hati..
nak tinggalkan yg jauh sape yg nak tlg selesaikan..??

emm... inilah masanya untuk menguji otak yg semakin membesar..
kalo tiada masalah tiadalah jalan cerita hidup aku..

aku mesti buat sesatu untuk diri aku..
keluarga, kawan2 dan masa depan aku...

doakan aku ya..!!



Saturday, December 12, 2009

~befday~

befday aku yg membosankan...
hadiahnye kena marah je kejenye..
duduk umah je kejenye..
ape yg dihajati ari tuh. sume tak dapat..
emm..seungguh SEDAY.. =(
ape yg aku mampu buat kalo sumenye tak menjadi...


kenapa aku rasa sangat teruk perjalanan hidup tahun nih ya...??
banyak yang aku rancang tahun nih..
tak menjadi...
lain yang aku inginkan.. lain lak yang jadi..
kenapa ya jadi cam nih...??


benda yang aku tak sangka akan berlaku..
dan memang tak pernah terfikir pun akan berlaku..
kini dah pon berlaku...
apa yg harus aku lakukan..??
bagai mana aku menghadapi semu nih??
mcm mana aku selesaikannya..??

mampukah aku..??


memang banyak persoalannya..
tapi aku hadapi semuanya dengan SENYUMAN...
tapi didalam hanya TUHAN saja yang tahu..
bertapa PEDIH, betapa PERITNYA, betapa SEDIHNYA aku nih..


kini KESABARAN, KETABAHAN dan dengan DOA aku setiap hari..
membuatkan aku lebih tabah dan berani menghadapi segala yang datang..
aku mahukan KETENANGAN dan KEBAHAGIAAN yang hilang...
mampukah aku dapatkannya semula..??

HAPPY BEFDAY tO:
NUR DIANA KAMILAH
ZAHIDATUL AKMAL
NUR QAISARA AL-IMAN
MOHD AWIS HAZRANI


















*happY befday to all DESEMBER*

Tuesday, December 8, 2009

~Tips Orang Sayang Kita~

Kat sini ada sedikit tips, ye sikit je, sebab nih je yg aku sempat salin. Aku nak kongsi sikit tips yg aku dengar dari Dato Fadzilah Kamsah.. aku rasa tips nih memang beguna dan wajar untuk kita ikut.. ye aku percaya dia sebab diakan pakar motivasi Malaysia.. aku suka dengar berkata-kata dia memang suka bagi tips2 untuk merapatkan perhubungan sesama maknusia. dalam masa yang sama aku bole tawu apa yang maknusia nak, suka and tak suka.. setiap masa aku cuba tOk buat semua orang suka aku sebagai kawan yang baik, tok semua kawan2 aku.. so ni tips2 die yang bole kita sama2 ikot..

TIPS ORANG SAYANG KITA

*Jadi Orang Yang Baik*
*Saayang Pada Semua Orang*
*Maafkan Orang*
*Doakan Orang*
*Ceriakan Orang*
*Bagi Hadiah Dari Pandangan Mata*
*Masa Berjumpa Pada 3o saat awal, Puji2lah kawan kita tUh*

TIPS MENGERATKAN HUBUNGAN Dengan Pasangan

*Merangsang Kehebatan*
*Beripujian*
*Memberi Motivasi*
*Selalu Berterima Kasih*

hope tips yg ada ni dapat mengeratkan lagi hubungan sesama kita.. mudahkan..?? dalam hidup ni sebenarnya mudah ja, cuma kita ja menentukan ia susah atau senang, kalo kata senang, senanglah ia, kalo susah, susahlah ia jadinya..

"tak mustahilkan, kawan yg dianggap musuh..
suatu hari akan jadi kawan baik kita.."

Monday, December 7, 2009

~Sudah Tiba~

Pada 3/12/2009
bayi seberat 3.4kg dilahirkan..
beratkan..??
ye agak berat..
bagi seorang ibu yg berat badannya hanya 45kg
lebih kurang berat aku je..
hahaa..
eH!! bkan berat err..
tapi BESAR..
umur baru taksampai sehari..
tapi.. nampak mcm da 4 or 5 bulan..
mata pOn kelip2 ja tengOk org..
dah er sepEt..
pipi kembOng2..
aiissshh!! geraammm..
amm..gigit gigit die...
cOmeL amat..!!

tapi aku seday..
gamba yg cHomel aku tngkap mase..
umurnye baru 2 hari,,
dah hilang lak..
aaahh!! tensen..
gamba itu lah menjadi tatapan keluarga aku...
sebelum die balik umah nih...
tapi skrang nk nengok gamba ape..??
tapi ader yg maseh selamat...
ader 1 jep..
tapi x berapa chantek err...
haaa.. ini die budak kecik nih..
nengOk pipi die..
hehehee..
didOkong oleh opahnye..
bile acU nye dOkong nangis je die..
bile da bertuka ke opah nye..
senyap terOs..
sayang sangat die kat oPAh ek..
gamba nih umur die 2 hari..
gamba nih je yg tinggal..
nnti die da blk sini aku tangkap yg lagi2 chOmel..
muaahh!! sayang die..

Ehh!! tapi tawU ke babY ape..??
bOy or girl??
cube errr teka...
nnti aku cita lagi ye sal budak kecik nih...
daarrr,,,


Saturday, December 5, 2009

2h♥ti Yang Terpisah

2h♥ti yang terpisah..
Kini semakin menjauh..
Dulu walau terpisah,
masih dekat,
masih boleh dengar khabar dengan cepat...
walau tidak bersemuka…

Masa dan keadaan telah menentukan..
Untuk mereka lebih mengerti..
Mengerti erti kesabaran, kesengsaraan, kerisauan, kegelisahan dan keinsafan...
Mampukah mereka begitu selamanya??

2h♥ti yang terpisah..
Kini semakin menjauh..
Menjauh merentasi laUt..
Kini semakin susah, semakin lama..
Untuk mendengar khabar berita..
Semakin tersiksa jiwa raga..
Mampukah mereka..??

Orang selalu kata,
apa guna teknologi masa kini..??
ya! Memang betul teknologi kini mudah..
untuk menghubungkan dengan sesiapa saja..
walau dimana jua kita berada..
tapi dalam kisah 2h♥ti ini...
hanya AKU!
akU!lah teknologi masa kini buat 2h♥ti ini...

Aku tahu betapa siksanya 2h♥ti hidup bergini...
Aku sebagai org tengah turut merasa betapa siksanya..
Tapi aku cuba untuk mengurangkan rasa terseksa 2h♥ti ini hidup sedemikian...
Aku cuba untuk menyatukan 2h♥ti ini dalam kejauhan..
Aku terpaksa bersusah payah menghabiskan masa, tenga dan wang untuk mereka..
Aku tak kisah..! asalkan aku dapat menyatukan 2h♥ti ini...
Aku sayang akan 2h♥ti ini.. dan apabila muncul hati yg ke3..
Aku TERPAKSA!, MESTI! Lebih banyak bekorban untuk 3h♥ti ini..
Aku akan cuba sedaya upaya aku untuk menyatukan 2h♥ti ini...
dan.. apabila 2h♥ti ini bersatu.. hati ke3 turut bersatu bersama...

aku rela tidak mendapat sebarang balasan..
asalkan 3h♥ti ini..bersatu semula..
ITU SUDAH CUKUP MEMBAHAGIAKAN AKU..

Wednesday, December 2, 2009

~hampir tibA~

bAby bOy yg hapir tiba..
lagi beberapa hari je lagi..
mungkin esok, lusa, tulaT..
tak sabar gIlak..
akU ader beLi lagi hadiah tOk die..
heheeee..
hOpe sangat die and iBunye selamat nanti..
sama2lah kIta berdOa ya..
ape Yg penting die WAJIB ader
7hb nIh..
yeeaahh!!!!


Saturday, November 28, 2009

~CiNta tEraKhir~

~#~Aiman-Cinta terakhir~#~

Kau Cinta pertamaku
Engkau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa menafikan kasih kita...

Kau ayu dimataku
Satu antara seribu
Tiada tara didunia...

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir...

Mungkin kitakan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ditentukan Tuhan....

"lagu nih.. sukE gilak aku dengar..
macam memberi aku sedikit kesedaran dan kekuatan..
huhuu.. korang dengar errr..."

~uCapan terAkhirku~

hujung bulan ini befday die,,,
seperti tahun2 yang sebelum ni..
tak pernah sekali pon aku wish..

kalo wish pOn mesti dah terlepas..

sebbnye aku lupe bile befday die...

selepas 2 minggu befday die..
befday aku pulak...

die mesti call aku and wish befday..

mesti die ingatkan aku..

"tak wish pOn befday orang"
itu je ayat die..
untuk kasi aku tawu aku yg befday die da lepas..

" opss! soWi.. bile ek befday??"
dengan rasa bersalahnya dan muka tak malunya aku tanya camtuh..
"owh sampainye hati tak ingat, ari tuhkan dah kasi tawu,
orang siap bole ingat number iC die lagi.. 8912............ ,
amy je yang wish.. dena je yg belum.."
lagi bertambah serbasalah aku kat die..
sampai situ die ingat ek..
teringat lagi aku mase dalam class math Pn. Suriaty..
time tuh lah die mintk aku ingat number iC die...

number iC aku ngn amY..
kejap je die bOle ingat...

hebAt!! tapi aku sampai sekarang tak dapat nak ingat iC number die..

raSa berdOsa, serbasalah semua bercampur2..


"alaa.. sowi ek.. orang betul2 tak ingat.. HAPPY BEFDAY!
tahOn depan orang wish tepat pada harinya ok..! "
ayat sedikit memujuk supaya die tak kecik ati..
tapi die selamba je cakap..

"tak pe..orang tak kisah pOn.."
tapi aku tawu dari kata2 die ada sedikit kekecawaan disitu..
"sOwi ek, sOwi sangat.."
aku tak mahu menjanjikan lebih2 takut tak tertunai...
aku tetap akan rasa bersalah sampai bila2..

pabila tiba masanya kini...tahOn ni..
aku still tak dapat nak wish kat die...
sbb die da pergi dulu dari aku..
cam ne ek nk kasi tawu die yg aku nk sangat wish BEFDAY die..
akukan da JANJI nk wish bEfday die tAwOn nih...
tawon ni die da takkan wIsh tOk aku lagi...
sampai bile2 pOn die takkan wish tOk aku...
tapi aku tak kisah aku terima..
mungkin ini hukuman tOk aku kat die..
tapi aku bersyukur sangat sebb ader kawan cam die...

aku tak kisah lah..
die dengar ke takdengar ke,,
die nampak ke taknampak ke,,
aku still nak WISH befday tOk die..and..
aku nak kasi die HADIAH befday die jugak..
sbb aku tawu walaupOn die takde..
die tetap dengar aku,,
die tetap terima apa yang aku nak kasi die,,
sebb diekan sayang aku...

~UCAPAN TERAKHIRKU~
*Pek happy befday ya
..!!
Dena mintak maaf cOs tak dapat wish tahun sudah,,
and hadiah Pek, Dena
akan kirimkan setiap hari..
hadiah nih untuk bekalan Pek kat sana..

dan memudahkan Pek disana nnti..

terimalah hadiah yang tak ternilai dari Dena..

Sekalung Doa, al-Fatihah dan Yassin..

seMoga rOh mu dicucuri rahmat..*




Tuesday, November 24, 2009

~cEh!! tertipU aKu...~

aku punya karang, ayat sedaY2 toK kaw...
aku asyek pikay sak kaw..
aku tak senang duduk sal kaw..
kaw bole lak buat cm nih ek kat akuh..

dUsh! dUsh! dUsh!
tOmbOk kaW..
tapi tak tOmbOk pon..
huhuuuu..

aku ingat betOl la kaw rosAk...
lepaS ko pEnsean beberapA jam...
aku chArge kaw...
bilA da bUka balik kaaw daH okey ya...

emmm.. bagOs2...
da senang da kerja aku..
tak yah susa nK wisaU lagi..
aku bole teruskan hidup aku seperti biasa..

jahAt an fOne akUh nih...
cm da x der cer lak akUh ni cite saL phOne...
tapi ader akU kisaH...
itu kan hAK! aku...


Sunday, November 22, 2009

~Kesayanganku Buat Perangai~

Bila kesayanganku buat perangai..
dia sudah mula tidak bersuara nyaring,
dan die sudah mula tidak memberi rasa happy pd aku hari ni,
kenapa begitu sayangku..??
adakah aku bersalah??
apakah dosaku pada mu??
kaw buat aku berfikir panjang...
berfikir akan BERHABISAN duit untuk kaw,
berfikir untuk BUANG apa saja yg ada pada kaw,
berfikir untuk MEMBAIKI kaw, dan..
sampai Aku terfikir untuk MENGGANTIKAN kaw dengan yang lain...

huuhh!!!
tak sanggup aku...
aku tak sanggup melakukan itU semua...
tak sanggup aku untuk BUANG apa yg ada pada kaw,
sbb kaw telah menyimpan banyak kenangn, memory silamku dulu..
kerana bila aku rindu akan masa silam ku yg dulu...
kaw lah yg pertama aku cari...
jika itu yang aku buang dimana lagi aku ingin mencari..??

huuhh!!
tak sanngup aku..
tak sanggup aku MENGGANTIKAN diri mu dengan yg lain...
"kerana dirimu begitu berharga..."
wahh!!! macam iklan puLak..
tapi itulah realitinya..
itulah yg pastinya...
kerana kaw banyak "berjasa" pada ku..
kaw selalu "menghiburkan" aku dikala aku sedih dan bahagia...
kaw menjadi "saksi" kehidupan aku selama "setahun" ini..
kaw "merakamkan" segala suka+duka+manis+pahit=ku..
kaw juga "menemaniku" kemana jua diriku ini berada...

MAAFKAN aku kerana...
aku tak mampu untuk menjaga kaw dengan sebaik mungkin..
kadang tangan ku ini yg mencalarkan dirimu itu..
kadang tangan ku ini yg menyakiti mu...
kadang mulut ini yg memaki hamun diri mu itu..
sedangkan kaW tidak berdosa...
malah memberi kemudah padaku..
kaw menghubungkan aku dengan rakan2 kesayanganku..
kaw sedikit pOn tak pernah rasa cemburu..
rasa sakit hati..marah..dendam.. dan sewaktu dengannya..

aku akn cuba untuk memperbaiki dirimu itu sayangku...
tunggulah sedikit masa lagi,
aku tak sanggup kehilangan mU..
aku tak sanggup berikan kaw pada siapa2...
aku mahu kaw selalu bersama aku selamanya...
tolongLAH!! jgn TINGGALKAN aku begini...
oh!! HANDPHONE sOny kuh!!!




Wednesday, November 18, 2009

~kalO x sUka, cOmment!,kaLo sUka, cOmment!~

aku ingin mengarang...
tapi apa yang wajar untuk aku karangkan...
aku nak menaip..
tapi apa yang aku taipkan..
aku masih lagi menaip..
menaip dan terus menaip...
menaip tampa henti...
dimanakah penghujungnya..
dimanakah akhirnya..
dimanakah penamatnya...
dimanakah penyudahnya..

sampai bila..
sampai aku tak larat...
sampai aku penat..
bila agaknya aku nak penat??
mungkin sekejap lagi..
bila sekejap lagih tuh..??
alaaa..
sikit lagi lew...
berapa bilanagannya..??

waahh!! semakin banyak pertanyaannya...
apalah yang harus aku jawab??
kerana aku sendiri tidak tahu apa jawapannya...
tapi mcm nak kasi jawapan...
wah! mesti ader yg ckp...
mcm keling...
bOdOh errr kaw cakap cm tuh...
tadi tak der jawapan sbb takder idea nak jawab...
sekarang tetiba je die muncul...

huhhh!!
dah!
dah, tak ingat ape yg nak dijawab...
and aku dah malas lagi...
malas suda nak mengarut...
malas suda nak merepek...
and...
malas, malas, malas...
ape yg rajin..
TIDO...
ZzZzZzZzZ....

Sunday, November 15, 2009

~sG. GabAi~


Disini destinasi percutian kami..
jum cuti same..

pendakiaan baru bermula...
bersama ais cream pOtong...


pOsing jAp..
kat sini err lokasi pergambaran..
salah satu babak dalam drama..
"MATAHARI"
tak sangka aku..dpt gak dtg sini..


muka dalam..
kegembiraan cOs dpt datang sini..
keletihan cOs kena naik tangga tinggi.. keketaran kaki ku..
da supa naik tangga unikL sampai tngkat 31 dah rasenye...
tapi tak penah lak aku naik tngga sampai ke 31 tuh...
ape guna ader lift?? huhuu..
and excited nak mandi manda...
owhh! cepat lew sampai..

sebelum bersuka, mesti ada kesusahan dan kepayahannya dulu...

berendam jua akhirnya kami...
yEsss..!! peace..!!


huhhh..!! kesejukan..
merembang bulu rOma...
dan kaki ku kesakitan..
terluka sket...
bUt...it's Ok..
beSh!!
sbb seronOk sakit pOn tak rasa..
itulah keajaiban berseronok...


thAkz Aji and Yan..
cOs menyempurnakan keinginan ku bermandi manda di sini...
walaupOn x berapa meriah yg di harapkan..
walaupOn tak cukup ahlinya...
at list kami dapat bersuka,
bergelak tawa, untuk yg terakhir kalinya..
seblom kami berpisah, membawa haluan masing...
hOpe cuti ni dalam ingatan kita sampai bila2...
misH u all...


Saturday, November 14, 2009

~insaf sebentar bersama 2012~

Synopsis of 2012
Disaster movie maven Roland Emmerich (Independence Day, The Day After Tomorrow) crafts this apocalyptic sci-fi thriller following an academic researcher who opens a portal into a parallel universe, making contact with his double in an effort to prevent the catastrophic prophecies of the ancient Mayan calendar from coming to pass. According to the Mayan calendar, the world will come to an end on December 21, 2012. When a global cataclysm thrusts the world into chaos, divorced writer and father Jackson Curtis (John Cusack) uses his knowledge of the ancient prophecies to ensure that the human race is not completely wiped out. Chiwetel Ejiofor, Danny Glover, Amanda Peet, Thandie Newton, and Oliver Platt round out the cast of this end-of-the-world thriller co-scripted by the director and his 10,000 B.C. writer/composer, Harald Kloser. ~ Jason Buchanan, All Movie Guide


....................................................................
cite nih best, bole mengigat kita terhadap ajal maut kita..
sbb kita selalu leka dan alpa betapa hidup ini hanya sementara cuma..
ape kate try g tengOk cite nih..
dan ia bole menyebabkan kita terfikir keadaan kita kelak nnti..
apabila terjadinya keadaan itu pada kita suatu hari nnti...
apa yang perlu kita buat?
apa yang perlu kita bawa?
kemana kita nak lari apabila terjadinya keadaan bigituh...
korang tawu keadaan yang cam mane?
g err tngok sendiri..
aku tak nak cite lebay..
nnti da x der fill..
aku da nengOk insaf sekejap..
thnkz yAn and aJi,
cos sudi bawak aku bersama tOk nengOk cite nih..
jasamu dikenang...

Tuesday, November 10, 2009

~kUingin kamU~

demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku

tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

ref:
kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…

sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa
back to ref

di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku
back to ref

ref2:
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

back to ref2 [3x]
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas

"ingin sekali ku begini,
tapi apakan daya aku aku hanya manusia biasa..
yang bisa mengikut kehendak Ilahi..
apa yang pasti ku ingin kamu selalu disisi.."

Monday, November 9, 2009

~babY bOy...!!!~

aku suke sangat awinih...
huhuhuuu...
nak tawu nape..??
cos.. baru arini aku tawu yg orang baru yg bakal muncul adalah...
"babY bOy!!"
tawu nape aku suke babY bOy..??
sbb anak buaH aku sume "gegUrl"..
tak xvencure langsung..huhuhu...

sedang aku b'jalan2 bersama sahabat2 kesayangan kuh..
aku terjumpa kasut yg nOmeL2 belaka...
mula lah aku teringat akan org baru yg akan hadir..
bOy ke guRl ek..??
terOs aku call my mama kesayangan ku..
tnye bOy or gurl..
mamaku cakap dalam jangkaan bOy...
mamaku tnye nape tnye??
x der.. ingatkan nk belikan kasUt yg nOmel2 nie..
mamaku cakap tak yah er beli yg itu..
beli stokin n sarOng tangan suda...
owww okekk...

tapi... aku nak jgk belikan prezen tOk die..
eemmm...
so aku beli jep 2 helai bjU F.O.S kat die..
okekk er tuh an..
ader gak jenama...
huhuhuuu...
nnti kalo ader rezeki lgi acU belikan lagi ye "babY bOy!!"
exsited!! aku nk tunggu die memeriahkan umah yg semakin kelam..
hOpe die membawa tuah dlm famly aku...
akU akan jage die baik2..
sayang die sangat..!!
cos die adalah waris pertama abg aku yg sOrang nih...
alamaakk.aii... mcm seday jep...
nape cm seday ekk...
no no no..
xnak seday2..
aku bkan seday ape...
seday aku, sedaY happy...
sbb "babY bOy..!!"
akU sayang dIe......

HARAPANKU
nak sangat die datang masa 8/12/2009 nih..
kalo die datang time tue..
kiranya e2lah hadiah befday aku yg paling berharga..
yg pernah aku dapat..
nnti tiap2 tahOn bole sambOt befday sesame...
kalo terawal sket pon xpe kan...kan...kan..
jnji time tuh die ade bersama aku..
utuk memeriahkan hari itu...


Wednesday, November 4, 2009

~Jennifer's Body~


SINOPSIS:-

Jennifer's Body is a 2009 dark comedy and horror film written by Diablo Cody. The film is directed by Karyn Kusama and stars Megan Fox, Amanda Seyfried, Adam Brody and Johnny Simmons. Fox portrays Jennifer Check, a newly possessed teenage serial killer specializing in "offing" her male classmates as best friend "Needy" Lesnicki, portrayed by Seyfried, strives to stop her. The film premiered at the 2009 Toronto International Film Festival and was released in the United States and Canada on September 18, 2009, with an R rating in the U.S. and a 14A rating in Canada. The title is a reference to a song from Hole's album Live Through This. Another song from the album, "Violet", is played over the end credits. As a tie-in to the film, Boom! Studios produced a Jennifer's Body graphic novel, released in August 2009.

Working with Cody again following their collabrative efforts on the film Juno, Jason Reitman stated he and his producers "want to make unusual films".Cody said she wanted the film to speak to female empowerment and explore the complex relationships between best friends.

The film had a disappointing performance at the North American box office, making $2.8 million its opening day and $6.8 million its opening weekend,and received mixed reviews from critics; where negative reviews classified the film as lacking the intensity needed for "true horror" and desperate to be a cult classic, positive reviews praised the film for its "occasionally clever" and often witty dialogue combined with "fun performances" and emotional resonance.

*Pada hari minggu yang lalu.. cerita nih la yg aku g nengok.. besh!! kawan2 ku sume g tngOk ngn bf/gf korang cepat comfirm tak rugi.. hahaaa.. besh, besh..
*sebnanya aku nak nengok papadom, tapi tak kesampaian hasratku, cos tiket da sold out lak..
huhh!! frust aku.. tapi dpt nengok cita nih pon okekk.. pueH ati.. trY la bEb..!

Sunday, November 1, 2009

~hendpOnku bErbUnyi... riNg riNg rIng~

hAri ni hendpOn ku tak seperti hari2 yg sebeLum2 nie...
pelik tapi benar...
bole kate setiap 1 jam mEsti berbUnyi...
e2 er yg pelik tuh...
nape tah tetibe jeP ramai lak yg call aku...
orang yg tak selalu call pon call ari nie...
emm...
sebelum nie tak lak fOn akU nak bunyIk kerap2...
mybe hari nie hari suma orang mengingati aku agaknYe..
huhuhuuu...
mekaSeh yE keng kAwan..
aku tawU korang rindU aku..
mesti tAk sabA tunggu kepulanGan ku ini an..
huhuhuuu...
saba sket ekk...
aku da nak cuti panjang da ni...
cUme sKrang aku kena fOkus ngn finEl exam aku skrng nie...
t aku balik kita g hOney mOon Ya...
akU rinDu giLe kOrang...
banyAk nie nAk bergOsip...
pasal aku, pasal kOrang, pAsaL dia, pasaL orang lain, pasaL org baRu..
huhuuuuu... banyak pasal an...
heheee...
seE yAa...
mmmuuuuaaaaxxx!!!

Friday, October 30, 2009

~mirA~

(pecahkan tingkap kalo tanak balik ganU..)

mirA... siapakah mira yang dimaksudkan...
kehadiran budak mirA nie hAnya 3 hari 2 mlm...
umah aku umpa hOtel la plak an...
huhuuu..
it's okek dear, your sis hear very sporting2 belaka...
walaupun keseronokan hanya sekejap..
akak mu Rodiatul a.k.a Yan itu...
sangat merindui mu setelah dirimu beransur pulang..
bagi akak mu yg lain..
diana n amy..
happy err sekejap..
lagi happy kalo kita sempat sesama g karok dulu an..
sebelum mira naik bUs..

mesti ada yg tertanya2..
siti an,,
mana siti...?? gadOh kew..?? da tak kawan ek...??
x der lah mane ader gadoh n mane ade x kawan...
kawan jep sampai bile2 pon kawan...
cume kali nie kami tak pat nak suke2+happy2 sesama..
cOs siti rIndU sangat ngn kg. halaman nye...
katenye da lama tak blk kg..
so sebelum berangkatnya mira..
sempat kami b'gamba dulu..
sebagai kenangan terakhir miRa dgn kami..



Thursday, October 29, 2009

~ApA?? dAn kEnApA??~

diana...APA yang sedang di tunggu..??
KENAPA diana tunggu??

diana..APA yang sedang di cari..??
KENAPA diana cari..??

diana..APA yang sedang di lakukan..??
KENAPA diana lakukan...??

diana.. APA yang sedang di impikan...??
KENAPA diana impikan..??

diana..APA yang sedang berlaku..??
KENAPA diana, KENAPA ia berlaku...??

diana..APA yang sedang di lihat..??
KENAPA diana lihat..??

diana..APA yang sedang di dengar..??
KENAPA diana dengar...??

diana..APA yang sedang di jalankan..??
KENAPA diana jalankan..??

diana..APA yang sedang di gerakkan..??
KENAPA diana gerakkan..??

diana,diana,diana...
APA yang sedang berlaku adalah kemahuan diri, dan tanggungjawab..
KENAPA semua ini terjadi, kerana diana telah ditugaskan oleh TUHAN supaya berlakon dipentas dunia ini..



Thursday, October 22, 2009

~tAnTrA tOtEm~

THE FOLLOWING IS A CHINESE GOOD LUCK TANTRA TOTEM.

Anda mungkin tidak mempercayainya, tapi merupakan nasihat yang baik untuk dibaca!
Anda mungkin mempelajari sesuatu jika membacanya!!!

PERTAMA.
Bersedekahlah kepada orang lain lebih daripada yang mereka perlukan dan lakukanlah dengan penuh kerelaan.

KEDUA.
Kahwinilah lelaki / wanita yang gemar anda berbicara dengannya, kerana kemahiran berbicara antara satu dengan lain akan menjadi lebih penting pabila usia semakin tua.

KETIGA.
Usahlah mempercayai segala perkara yang anda dengari. Berbelanjalah sekadar apa yang ada atau tidurlah seberapa lama yang anda perlu

KEEMPAT.
Apabila kamu berkata, ' Aku Cinta Padamu', maka tunaikanlah.

KELIMA.
Pabila mengatakan, 'Maaf', tenunglah matanya.

KEENAM.
Bertunanglah sekurang-kurangnya enam bulan sebelum kamu diijabkabulkan.

KETUJUH.
Percayailah cinta pandang pertama.

KELAPAN.
Usah tertawakan impian orang lain.. Manusia tanpa impian tidak memiliki apa-apa.

KESEMBILAN.
Cintailah seseorang dengan sepenuh hati dan penuh kasih sayang. Sungguhpun anda akan berasa seolah-olah diri anda tersiksa, tapi percayalah itulah satu-satunya untuk melengkapkan kehidupan ini.

KESEPULUH.
Jika berlaku perselisihan pendapat, bertengkarlah secara aman. Usahlah menyebut nama sesiapa ketika bertengkar.

KESEBELAS.
Usahlah menilai seseorang berdasarkan peribadi keluarga mereka.

KEDUABELAS.
Berbicaralah dengan tenang dan berfikirlah dengan pantas.

KETIGABELAS.
Apabila seseorang bertanyakan satu soalan yang tidak anda gemari, lontarkanlah senyuman dan bertanyalah padanya,'Kenapa anda ingin tahu?'

KEEMPATBELAS.
Ingatlah bahawa setiap cinta dan pencapaian yang besar akan melibatkan pengorbanan dan risiko yang besar.

KELIMABELAS.
Ucaplah 'Semoga anda diberkati' apabila mendengar seseorang bersin.

KEENAMBELAS.
Apabila anda kerugian, janganlah jadi kurang ajar.

KETUJUHBELAS.

Berpeganglah kepada tiga R:
1.
Rasa hormat pada diri sendiri;
2.
Rasa hormat kepada orang lain;
3.
Rasa tanggungjawab terhadap semua tindakan anda

KELAPANBELAS.
Usahlah benarkan pertikaian yang sebesar hama merosakkan sebuah persahabatan yang besar.

KESEMBILANBELAS.
Apabila menyedari bahawa anda telah melakukan kesalahan, usahlah berlengah untuk perbetulkan kesalahan itu.

KEDUAPULUH.
Tersenyumlah ketika menjawab telefon.. Pemanggil akan melihatnya daripada suara yang mereka dengar.

KEDUAPULUH SATU
Ada ketikanya anda perlu bersendirian.

Kini tibalah bahagian yang MENYERONOKKAN!

Totem tantra ini telah dihantar kepada anda untuk kebaikan. Totem ini telah diedarkan ke seluruh dunia setakat ini sebanyak sepuluh kali.. Kepercayaan orang China, dalam tempoh empat hari dari tarikh totem ini anda edarkan anda akan beroleh keuntungan.

Sila hantarkan salinan kepada mereka yang pada pendapat anda memerlukan kebaikan. Janganlah hantarkan wang kerana nilai takdir tidak boleh dijual beli..

Dilarang menyimpan pesanan ini..

Totem tantra ini hendaklah berada di tangan anda dalam tempoh 96 jam dari masa anda menerimanya.

Anda akan menerima suatu kejutan yang amat menyeronokkan.

Kebenarannya akan terserlah, walaupun anda tidak mempercayai perkara yang karut-marut. Edarkan maklumat ini sekurang-kurangnya kepada 5 orang dan anda akan merasai perubahan positif yang berlaku dalam hidup anda.

0-4 orang: Anda kan mengalami perubahan kehidupan yang kecil.

5-9 orang: Peningkatan perubahan kehidupan anda berada di tahap yang anda benar-benar ingini.

9-14 orang: Anda akan menerima sekurang-kurangnya 5 kejutan dalam setiap 3 minggu.

15 dan lebih orang: Taraf kehidupan anda akan meningkat dengan pantas!!



"email yg datangnya dari sahabat baik ku ini..
thankz beb cos nak kasi aku jadi yg lebih baik dari sekarng..
aku akan cuba petua nih..
so korang yg baca nie, follow er jugak..
and sampaikan jugak kat orang lain,
supaya hari2 kita jadi lebih baik dan sempurna.."

Monday, October 19, 2009

~bUsy or bUat2 bUsy??~

dalama tak berblog nie...
apa ja yg aku buat??
owhh! usah ditanya apakah sebbnya..
tapi nak jugak aku kasi tawu..
apa ja yg aku buat kebelakangan nie yg menyebabkan aku busy...
  • busy layan cita koria
  • busy baca nOvel
  • busy dengan oPen hOuse setiap minggu
  • busy dengan nak cari tempat prektikal lagi (risau suda aku..)
  • busy dengan test n quiz yg datang silih berganti
  • busy dengan assigment yg pergi satu dtg lagi satu
  • busy dengan "Final Year Projek" (fyp)
  • busy dengan WebSide nye data base tak siap lagi
  • busy dengan persiapan prezentation
  • busy dengan nak study tOk finel exam
  • busy dengan nak g karOk
  • busy dengan nak g nengok PAPADOM (da berhajat dari seblom cita ni kelua lagi.. tapi sampai sekarang tak kesampaian nk nengok)
  • busy dengan nak g bercuti

apakah busy yg tersenarai ini adalah busy yg dibuat-buat or memang betol2 busy???

sape yang nak tUlUn aku jawabkan..??

Sunday, October 11, 2009

~hEy! kAwAn, pErasAn tAk??~

Hey! kawan perasan tak?
Bila kita mula berkenalan..

Hey! Kawan perasan tak?
Bila masanya kita lepak bersama…

Hey! Kawan perasan tak?
Bila kali pertama kita nengOk wayang sama…

Hey! Kawan perasan tak?
Bila kaw jumpa aku, kaw suke buat ape kat aku…

Hey! Kawan perasan tak?
Bila kaw nampak muka aku, kaw suke buat muke cam na..

Hey! Kawan perasan tak?
Bila aku sedih+susah+senang+boring aku suke cite kat sape..

Hey! Kawan perasan tak?
Kite selalu mengata+mengumpat sape…

Hey! Kawan perasan tak?
Aku pernah makeupkan kaw…

Hey! Kawan perasan tak?
Kaw penah kasi aku hadiah ape and aku kasi kaw hadiah ape..

Hey! Kawan perasan tak?
Sebelum tidur kaw buat ape kat aku..

Hey! Kawan perasan tak?
1 hari berapa kali kaw call aku, or aku call kaw…

Hey! Kawan perasan tak?
Apa soalan apa yang kaw or aku mesti tanya setiap hari..

Hey! Kawan perasan tak?
Bila aku merajuk kaw selalu cakap ape..

Hey! Kawan perasan tak?
1 hari berapa banyak aku rindu kaw..


Hey! Kawan perasan tak?
Bila masanya aku akan rindu kaw…

Hey! Kawan perasan tak?
Aku tak boleh lupakan kaw..

Hey! Kawan perasan tak?
Aku tak dapat hidup tenang bila kita gadOh..

Hey! Kawan perasan tak?
Aku sayang kaw sampai bile-bile..

Hey! Kawan perasan tak?
Apa yang dah jadi dengan kita SEKARANG…

Monday, October 5, 2009

~wE wOnt to be a SUPERSTAR~

Mampukah kami melakukannya..???

ada tak muka2 ni dapat jadi SUPERSTAR..??

tengOk tu.. macam dah ada aUra dah tu...
siap orang tunggu kat bawah lagi tu ha..

ini lah biliknya..
kami yakin, kami dapat lakukannya..!!
cayOk caYok...!!
haaii.. kami sebenarnya nak g bersuka ria..
cos da lama kami tak kaRok bersama..
da lama plen.. asyek tak kesampaiaan jek..
busy jek.. dengan assigmntnye..
ade yg nak g date nya..
ader yg bermasalah nye..
ada yg nak ambek test la..
macam2 lah alasannye...
tapi kami RINDU tahap giLe nak meLalak melolOng bersama...
dalam biLik ni 608 ni lah kami melepaskan gILa kami...
aku harap sebelOm kita bawa haluan maseng2 nnti..
aku harap kita dapat menggila sekali lagi nnti...
and kita dapat g cuti sama2 pas fIneL nnti...
hOpe! sangat plen mEnjadi...

~biLa tiBa hAri rAya~

bersediakah aku untuk beraya??
baju raya??
kasOt raya??
beg raYa??
seluar raYa??
telekOng raYa??
berayakah aKu??
tiMe tOo shOpping..!!
sesi memilih and mencuba...
sesuai tak baju tu dengan yAn??
comeL an..??
beli tak dia baju tuh..??
"test je.. belinye tidak..hahaaa..menghabiskan masa je kat kedai ni.."
aku pulak nak test bajU nie...
eemmm..?? comel ark??
sesuai tak..??
cantek an baju tuh..??
harganya RM2O0..
beli tak aku??
"aku try tOk yan jek.. aku tak beli pOn.. aku pOn nak gak try..
walaupOn tak pat beli...hahaaa"
dekat kedai ni ja dekat 3 jam kami lepak...
mAmA ku rOck!!
hahaa.. sebenarnya mak aku dasaket mata..
tengOk matahari terik...
aku pinjamkan mak aku kaca Mata Hitam itu..
sebb kami sedang menunggu FERARY kami siap dibaiki..
FERARY Family aku.. cantek tak..??
hahahaa...
walau bagaimana pon dia..
dia memang dah banyak berjasa tOk aku n family...
thankz FELALY...!
aku at diHAri rAya 1st..
muaahhh!!
yang kiri..=Melia..
yang kanan..=Shikin..
ingat gak diorang nak dtg raya umah aku...
thankzzz...
thOn depAn aku g raYa umah kOrang lak...
kalO tak pOn raya haJi ni aku g..
oriteee...
gamba nie kurang chantek er lak...
muka aku je cam blurr..
hantu kah aku?? huhuuu...
no no no.. cemra tuh yg salah..
ni kat umah uStat..
"uStat cakap nnti g umah die lagi.."
sesapa yg nak g la..
aku cam da tak nak g dah..
cOs jauh perjalanannya ustat...
aku tunggu kO kawen baru aku g pulak umah kO..
hahahaaa...
andai kaw baca blog aku ni ustat tOlong maafkan aku ya..
hahahaa...
ko tak marah an.. ko kan laKi aku nO.5...haahaa....
dah g umah ustat singgah umah mamO lak..
maaf err...
aku tak sempat nak ambek gamba ramai2..
"mamO pOn cakap.. nnti datang lew selalu.. and
datang ramai2 lagi.. kasi runtuH rumah aku.."
cantek umah kaW mamO...
maLu lak akU dengan umah sendiri..
hahaha...
say thank to yOur mOm n nenek ya..
cos dapat terima kedatangan kami yg dah agak tAk wAjaR masanya itu..

haaaaa!!! ini aku suka...
dapat gak aku jumpa sahabat baik+kesayangan aku ini...

ella and ayOng=syaRa..
naseb baik ko buat open hOuse ayOng..kalo tak aku tak depat aku jumpa dengan ella...

kini bertemu semula..best2.. nak jumpa lagi...!! bilakah masanya??? hanya tuhan lebih mengetahui..

hehehee...ini aku nak kenalkan...

sePoL and azRin

2 orang disebelah kiri n kanan aku ni adalah..bodyGuard aku...hahahaaa... bagOs ark aku ada bodyGuard and diorang yg bayar gaji aku...best an...hahahaa...diorang gak yg teman aku g skOdeng orang..aku tak takOt pon nak g skodeng2 nie...sbbnya.. aku ada 2 body Guard...best err kOrang.. t aku balik kita g skOdeng lagi ya...

Sunday, October 4, 2009

~si besar v.S SI KECIK~

SI KECIK: hey BESAR.. aku rindu kaw leww.. ko tak nak beraya dengan aku kew..??
si besar: aiii kecik.. aku rindu sangat kat kot.. memang nak beraya.. tapi tak kesampaian.. disbbkan keadaan yg tak menentu nie..
SI KECIK: seday er aku.. raya nie tak pat nak beraya ngn ko.. asyek beraya ngn kwan2 kite jek..
si besar: hehehee.. tapi bestkan dapat raya ngn kwan2 kite..

SI KECIK: haa'aa memang best.. dpt jumpe diorg yg dalam tak jumpa.. tapi aku maseh tak pat nak maxsimumkam raya raya aku tahon niee.. ko pon pahamkan..??
si besar: hehehee.. aku tawu n paham sangat.. that y, aku bawak kO kelua, g lepak2.. jumpe member2.. happy2.. cos aku tak nak kasi ko seday2..

SI KECIK: hahaa.. mekasih... ko memang pandai BESAR.. pandai happykan aku nie.. buat selalu ye...
si besar: ngeeee... mesti er beb.. aku kan sayang kaw.. takkan aku nak biar ko seday2 lak an...

SI KECIK: hehehee.. aku pon sayang ko jagak...

Thursday, October 1, 2009

~rAYa akU taHon 2009~

Hari ni da 13 syawal dah..
maknanye da 13 hari raya..
baru hari ni rasa nak cita sal rAyA akU tAhon ni...
bukannya aku malas or da bOsan dgn nak menaip niee..
tapi tak kesampaian..
macam2 errOr yg aku dapat kebelakangan ni..
akU tak kire..!!
walaupOn agak terlambat sket nak cite sal raYa aKu..
akU nak cite gak...

RaYa 1:
akU sOlat raYa sendiriAn, tersepit and dihimpit dengan umat2 islam yang lain..
serupa mcm kat MeKaH lew pulak..
pastuh soLat.. aku tunggu gak dOit raya masok..
huhuhuuu... tapi takde pon org nak kasi dOit raye..
huhuhuuu... seday akuh..
pastu akU n familY berangkat pulang kG sebelah mak akU kat bagAn serai, Perak..
malam kOl 1 pg baru balik umah semula..

RaYa2:
Bersiap sediA raya kat kG sebelah bApAk aku plak...
makan nasi tomato lak...
(kurang sedap err.. sbb sepupu aku yg lelaki yg agak rajin e2 yg masak ari itu..
buat2 sedap suda... nak jaga hati.. huhuu..maaf ye sYikAL..)
malam baru balik umah..
duduk jap.. dalam kOl 11...
sampai lew plAk kawan2 kuh dri skOla teknik..
ingat kan tak ramai..
hupenye penOh umah aku... naseb bawah sekali umah aku..
kalo tak mawu runtuh tuh.. huhuuu..
tHakzz ya kOrang cOs sudi datang memeriahkan uMah aku..
walaupOn bkan masa yg agak sesuei..
sbb raya nye pasal akU maafkan..hohohooo...

RaYa 3:
raya ke3 nie aku g kelua beraYa agak jAwOh sket..
tempat yg tekberapa penah pegi tapi nak pegi gak..
aku raya dekat kULim,kEdah..
ingat nak g raya umah ZATY..
tapi die lak xde.. nasib USTAT ade..
kami g er hBiskan makanan umah die..
pas maghrib g lak umah FAUZAN a.k.a MamO
pastuh baru balik err...

RaYa 4:
aku beraya umah AYONG..
and jumpa lak ngan member baik akU...
waaahhh windU gile sama kamu ELLA..
best gile tawOn nie kita dapat raya sama...
pas raya umah ayOng, g lak umah terbuka AZRiN
die nie merupakan bOdyGuard aku.. huhuu...
bodyGuard aku and die juga kasi GajI kat aku...
huhuu... bagOs aku dapat pekerja cam nie...
hahahaa.. beb jgAn mara ye.. t akU bawak kO g skOdeng lagi ya...
that the best memOry with u and sepOl..

rAyA 5:
aku raya dengan mY bRo kesayangan..
oWes miss U..
....
....
....

raYa 6:
aku lepak umah jek...
n malam nye g raya umah SYAMIN jap...
agak malu err akU nak beraya umah kaW SYAMin..
cos ramai sangat..
kO tak kisahkan..??
thankz ya jemPot akU...
at list aku dtg minOm walaupOn tak makan...
nnti ko buat opEn hoUse lgi aku dtg err..
e2 pon kalO ko jemPut aku err..
hehehee...

raYa 7:
berAya dalam perJaLan ke kL..
n beraYa at padang kOta kL..
best dOh lepAk saMa korang...
nntI bole kitA lepak lagi...
kalo maseh ader jOdOh tOk jumpE err...
cukOp err sampai rAyA 7 jek...
penat suda..
yg lain sume da sepeti tak beraya lagi..
suda kembali ke rutIn harian ku kat KL nie...
nnti aku pOstkan gamba2 raya aku..
b'sama rakAn2 tersaYang..

Tuesday, September 29, 2009

~biNtang aKu!~

( yg paling terang itu akU punya tawU!! kaw ambek yg paling kecik suda..)
*#*KEMBALI PULANG*#*
Bintang terlihat terang
saat dirimu datang
cinta yang dulu hilang
kini kembali pulang

lihatlah ia mulai bernyanyi
cuba merangkai mimpi
cinta yang dulu pergi
kini datang kembali

Wajahmu mengingatkanku
dengan kekasihku dulu
wajahmu mengingatkanku
dengan masa lalu ku


kekasih yang dulu hilang
kini datang kembali pulang
akanku bawa dia terbang
damai bersama bintang


kekasih yang dulu hilang
kini datang kembali pulang
betapa senang ku dendangkan
dan takkan ku lepaskan

"puisi yg telah menjadi lagu..
yg membuat ak tak henti2 menyanyi..
padahal lagu nie takde kenemengena dgn keadaan ak sekarang..
layAn jekk..."

Wednesday, September 16, 2009

~Miss My Bro~

Da nak dekat raya nie.. Rindu lak kat abang2 aku yang sedang sibuk dengan tugasan masing2.. ingat ke diorang tuh kat aku..?? huhuhuuu... mesti la ingat..kan? cos aku jek satu-satunya adik pOmpuan yang ada.. kalo ilang yang nie.. mana nak g cari adik pOmpuan lagi.. nak surOh mak lahir lagi?? hUh!! tak pat laa... aku jek yang selalu jadi maksa, aku lah tempat untuk diorang bUli, tempat mArAh, tempat mintak tolong, tempat untuk Usik2, tempat nak mEngutOk.. tapi aku kena semUa benda nie bila aku depan mata diorang jek... sebb e2 err aku suka lari jaUh2.. masa sekola menengah aku duduk hOstel.. walaupOn sekolah belakang umah jek... bak kata mak aku "kentOt pOn bOle dengar.." huhuhuuu...

then aku lari jauh sket disebalik pulau.. tapi maseh dlam pulau.. huhhuu.. kalo mak cakap "kentOt pon dengar" lagi aku tak tawu errr... huhuuu.. e2 pon setiap minggu mesti juMpa mak.. kalo tak jumpa mak, jumpa abah jek, kalo tak jugak abang2ku lah jadi mangsanya...hahaa..padan muke diorang..

then da semakin besar aku, dan semakin2 berNilai uMurku.. lagi jauh akU lari.. sebb da semakin besa, da semakin pandai buat banyak kerja.. so e2 lah peluang abang2 ku untuk membuli aku dari segi metal lak... KL lah tempatnye... sekarang dah tak seminggu sekali da bOle jumpa diorang.. sebulan sekali jek bole jumpe.. e2 pOn kalo aku balik uMah errr... e2 pon tak semua yang aku pat jumpe.. ader yang ader ader yang tak derrr... kena cuti lama sket baru bole dapat jumpe, cos sume sibOk cari dOit tOk anak bini... kasi aku siket tak pew er gak.. huhuuu.. ini setahOn sekali jek.. e2 pOn time RAYA jek errr... kalo tak raye.. dapat kee?? kadang ader er gak abg ku ulur2 sket... Allhamdulillah.. ada hati gak abg aku terhadap adiknya yang banYak kerenahnya nie...ngeee...

aku nak cite err sket about sorang2 abang yang aku ada nie.. aku ada 3 abang okekk... aku tak der akak ye.. yang ader 3 orang akak ipar jek... abang ipar harapan er takkan dapat.. abag aku sume da kawen.. tinggal aku sorang jek lagi... ngeeee... tah bile lak masanye aku nie an.. tape, uSia maseh mUda.. ejOi dulu.. diorang da tua.. bia diorang kawen tak pe....

ALONG=mat awis,
  • die er suke buli aku..aku tengok tV diam2 ader errr benda2 yang akan terbang atas pala aku,, dengki jek die orang duduk senang..aku bangon lambat die err nnti pukol aku dengan bantal panjang.. tarik kaki aku sampai jatoh katel, cubit kaki aku.. huh!! tak bole tengok org senang tol..
  • bila aku sampai umah jek..(baru balik dari hostel or dari kL).. mesti er bawak beg.. kalo da cuti lama2 mesti er beg nye besar dari tuan.. nnti mulut die mesti kelua perkataan nie, "haa!! endonesia nie dah balik dah.. tuh.. pinggan banyak kat dapor tuh..".. huh! bebulu jek dengar.. e2 yang bole buat gadoh tuh...alaaa... gadO2 manja jek...
  • die suke tinggal anak2 die kat aku.. t aku er nak kena jaga.. dah er anak die buas.. tambah yang si kecik sekali tuh... kalo bawak keluar jek.. mesti nak ada ja yg dia nak.. dah er pAw doit aku lak tuh...kalo tak beli.. aku er yang kena maki hamun ngan dak kecik tuh.. kecik da pandai maki2 lak.. tinggal tepi jalan baru tawu...
  • aku selalu gak tolong die kat kedai.. jaga topup.. ngeee.. aku pon dapat er toup free.. kalo tak toup free.. dapat gaji hari.. ngeee.. okek er gak tuh.. bila da nak berhnti krj dapat bonus lak.. ngeee.. (korang jgn ingat banyak lak bonus ak dapt 50 jek...buat tambang aku balik KL..).abang aku sorang nie memang rajin kerja..pandai ja cari lobang nak masok dOit.. tapi senang jugak die habskan dOit.. cm tak de kesan gak errr..
  • aku sayang die sbb kalo aku buat krj ngan die, bukan kerja bodoh jek.. tapi ader habuannye kelak.. bole kata ccomechange gak errr.. cos befday die 7/12 and aku 8/12 befday kami buat sekali jek..kalo die buat berfday die, kire befday tok aku jagk errr...ngeee.. jimat2...
  • kalo mase raya die tolong mak aku bakarkan kuih 1 pon tak hanGet..bile aku da besar nie aku err yang kena ambek alih.. tapi aku buat ader er gak yang hanget.. t mak mara err.. puji err along tuh..

ANGAH=bandi

  • die nie tegas siket... susa nak senyOm ngn aku errr.. siyess jekkk..
  • suke caramah kat aku... ader jek yang die nak cakap...jumpe je ceramah...aduhh.. tapi yang sebenarnya aku suke.. cos kata2 die menaikkan semangat aku untuk terus hidup, mengenali erti kehidupan, selalu ingatkan keluarga, life aku, masa depan aku, and yang paling best kalo tanya jek mesti ada jek jawapan yang agak bernas bagi aku.. bole gak er nak g menjaja kata2 die tuh..
  • die sayang barang2 die, tak bole rosak barang die, kang hangen err.. tapi bile die da bawak aku kelua.... sume tajaannye 100% (kadang doit aku pon kelua gakk hukhukk..e2 yang tak best tuh,, aku studen lg errr...aku memerlukan doit gak.. die pon tawu perasaan stdnt cm ne..die pon penah jd studen gak kOt..) g makan kedai chatek2.. memang chantek... harga pOn chantek gak.. kadang makan kedai mamak gak.. cOs angah aku suka makan nasi kandar...
  • kalo die boring mula er keluar sengal die... semyum sepanjag hari.. nyanyi.. mengusik anak Along.. mengata aku sket2.. die tak mengate aku banyak... cos die tak suke mengate, tak tawu er lak belakang aku an..ngeee...
  • die nie dalam tegas2 die sebenarnye spoting gak... e2 yang aku tak tawu sebenarnye... baru aku tawu jek... die tak kisah aku nak buat paper janji pandai jaga diri suda... n selalu seroh aku wakeUp..cos aku sorang jek satu-satunya harapan keluarga.. rosak aku rosaklah keluarga.. begitulah yg diingatkan selalu... mak aku pon cakap cam gtuh...
  • kalo bab dOit die ikot gak.. kalo benda nya memang sepatotnya die keluarkan doit.. sekali banyak.. kalo die rase bendanya tak berapa perlu.. siket pon die tak keluakan... penah sekali die keluakan rM500 tok aku... e2lah nilai paling banyak die laborkan tok aku.. rase2 dapat lagi ke hemm next time..? yang pasti tiap2 RAYA mesti dapat punye...
  • kalo raye.. tiap2 tahOn angah mesti kemas rumah.. tukar posisi kebinet ruang tamu, nampak siket kelainan.. and die letak bunga idop wangi2.. die tak suke semak2.. that why die yang kemas rumah...heheheee...

ACIk=mat anas

  • die nie suke merepek2, merepek die lawak.. die suke buat sume gelak.. kalo die gelak bijik mata die tak nampak.. sebb die sePet.. tapi sayangnya die hitam.. kalo putih tuhh.. mesti henseM.. abg aku sorang nie jek kulit hitam mAnis... die ni peramah, dengan semua die kawan baik baik, baik jahat...
  • die nie manja sket ngan mak aku.. kadang jeLous lak akuh... mane tak manja nYe.. dalam nama die sendiri pon ade manja...MOHD ANAS ADIMAJA.. eemmm sedap arak nama die.. pelik an... tapi e2 lah realitinya..nama aku pon bole tahan sedapnye jugak.. pon pelik jugak.. tapi maksudnya sedapp...hingga menjilat jari...
  • die nie suke tolong orang.. memang sangat pemurah.. kawan2 nak pinjam dOit ja bagi err.. kawan die nak lari dari polis pOn die err tolong... kalO bab dOit die memang tak kisah punye... kalo die tak de dOit.. dOit aku pOn die kebas... beli die kebas dOit aku kena charge dOuble err.. hehehee.. aku lah AhLong terhadap abg aku yang sorang nie...
  • die suke buli aku gak.. yang paling aku tak suke, bile mak suroh die buang sampah,,, mesti nama aku naik punye " nOnEnA!! mak surOh buang sampah...", die ingat aku tak dengar pa mak dOk jerit2 suroh die yang g buat kerja tuh... kalo kerja umah malas tol nak buat.. krj yg kat luar tu rajin lak...
  • kelebihan abg aku nie, die bersungguh dengan apa yang die nak, apa yang die cakap die buat errr.. die tak da er belajar tinggi pon sampai SPM jek.. da malas belajar.. biasa errr orang degil.. mak abah hantar skola, lari sekola... emm ini errr yg tak baik kat die nie... tapi takpe law pon begituh sekarang nie krj die da tetap, aNd gaji die pOn bole tahan, lagi tinggi dari gaji orang dapat ijazah.. krj die 24 jam errr.. e2 yang bole banyak gajinyeee.. mak pon kalo nak dOit mintak die.. memang bahagia n gembira er mak aku... walaupon abag aku ni degil suka jek kasi mak marah... die ada cara die tok ambek hati mak aku...
  • kalO ngan aku sal dOit die tak berkire pOn... ksi je kalo mintak.. tapi die mesti report mak, biase errr anak mak la katakan... t aku er kene marah ngn mak cos mintak dOit dengan die...emm akhirnya tak pat gak aku doit die, cos mak tak kasi bagi aku... mak takot aku soping jek kerjenyee... ngeeee.... macam memahami jek mak aku nie... kalo raya mesti tak kurang RM200 ak dapat dari die, kalo tak pat dOit raya, aku dapat err bajU raya, seluar n ape2 yang aku nak errr... setiap kali RAYA aku best errr... tapi andai kata abang aku nie tak de... sape nak kasi aku baju raya..??kasi aku siket mewah dihari raya.. eeemm??
  • kalo nak raye jek tiap2 tahOn die offer kat mak aku "mak tahon nie nak cat umah warna apa..??" bukannya die yang nak cat.. dia upahkan orang cat umah.. kadang mak suroh die cat sendiri jek.. last2 aku yang cat sampai habis...emm.. nasib badan...

kesimpulannya aku memang sayang diorang walaupon diorang same2 lelaki, tapi sifat n perangai diorang memang berbeza... maseng ada kelebihan aNd kekurangan... cm ne kalo salah sorang tak de..?? ape nak jadi ngan aku??

kalo Along x derr... ngn sape aku nak gadoh, tumbOk2, resling ngan aku.. kalo aku tak da krj sapa nak kasi aku krj? kalo aku balik umah bawak beg besar sape yang nak mengata aku?? sape yang nak gado2 manja ngan aku..??sape?

kalo x der Angah sape nak kasi aku nasihat? sape yang nak naikkan semangat aku? sape yang nak tunjukkan panduan hidop tok aku?? sape yang nak kasi pendapat yang bernas untuk aku??

kalo xder Acik sape yang nak merapu merepek? buat semua orang gelak2? sape yang nak kasi dOit raya yang paling banyak kat aku..? sape nak kasi mak aku happy? sape yang nak cat umah? dengan sape aku nak pAw dOit..? maseh tersnyumkah kami?

aku harap kalo aku kawen nnti abang2 aku sume akan ade untuk meraikannya.. cos pasni mesti takkan ader lagi kenduri kawen dalam family aku nie... setiap sorang abang aku kawen aku ader jek.. takkan nnti time aku kawen ader yang tak de ann.. ini tak adil betol.. kalo bukan time kawen pon, ader yang tak de.. memang da tak meriah da umah tuh... kalo raya cam ne lak.. hOpe raya tahOn nie.. akan jadi raYa yang best... best lew sangat....

*kepada yang sudi membaca about this title thankz alot,
thankz sangat+sangat+sangat cos sudi luangkan sedikit masa tok baca
sedikit dari hati kecil ku ini...*